zenira-summer-camps-logo

започва след…

Дни
Часове
Минути
Секунди

THE BRITISH SUMMER CAMP > Обучението по английски

Обучение по английски с британски преподаватели в България

за деца от 9 до 12 г. и от 13 до 15 г.
Нашият езиков ваканционен курс предоставя възможност на учениците да практикуват английски език в среда, която е възможно най-близка до тази на типичния езиков курс в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България. За да постигнем това в екипа смe включили преподаватели и аниматори от Англия, както и т.нар. ментори.

За кого е подходящо

Курсът е подходящ както за ученици, които не посещават допълнителни часове по английски извън училище, така и за тези, които ходят на допълнителни курсове или частни уроци, а също и за деца, които не изучават английски през учебната година.

Курсистите се разпределят в отделни класове според възрастта и нивото на владеене на езика. В нивата В2 и С1 се акцентира върху сложни езикови структури, водене на дебати, създаване на текст по определена тема, креативно писане.

Тест по английски език

В първия ден от курса провеждаме тест по английски език, за да може всеки курсист да бъде разпределен в подходящото ниво. Двете възрастови групи 9 – 11 г. и 12 – 15 г. се обучават в отделни класове, което позволява на преподавателите да адаптират темите и учебните методи към нивото и възрастта на курсистите в групата.

Какво включва обучението

50 учебни часа за двуседмичен курс

Интерактивно обучение

Включени са 25 учебни часа седмично интерактивно обучение с преподаватели и аниматори от Англия. Всеки ден има 4 часа обучение и 1 час работа в клуб по интереси извън класните стаи. В обучителните класове се използва интерактивна методика и интегрирано обучение по теми, интересни за учениците (CLIL).

Целта на обучението е децата да добият увереност в езиковите си знания и умения, а пасивният речник от думи, който притежават, да се активизира чрез ежедневното общуване на английски език в лагера.

English Club

Три пъти седмично се провежда English Club  които провокират курсистите да приложат на практика наученото в клас. Курсистите избират от 5 различни теми тази, която им е най-интересна, и се разпределят по клубовете не според възрастта или нивото си, а според интересите си. Темите се определят гъвкаво и може да включват: готварство, театър, изкуства и занаяти, игри за ума, проекти, заснемане на филм, музика, журналистика и др.

Курсистите се разпределят в отделни класове според възрастта и нивото на владеене на езика. В нивата В2 и С1 се акцентира върху сложни езикови структури, водене на дебати, създаване на текст по определена тема, креативно писане.

Седмична тема

Професиите на бъдещето, Космос, Музика, Филмово изкуство…..

Избираме различна тема всяка седмица и всичко, което правим е свързано с нея – часовете по английски, дискотеката, модното ревю, English Clubs, екскурзиите с посветени на нея.

Английски език за напреднали

Ако детето ви учи английски още от детската градина или от както се помните, най-вероятно вече може да се справя с езика сравнително лесно. Детето ви може да е издържало изпити по английски и може да считате, че не е нужно да инвестирате допълнително време и пари в обучение по английски през лятото.

Но това, което се случва в реалността е, че езиковата употреба при децата, дори и на родния им език, се развива паралелно с интересите им. Скоро може да се изненадате, че вашият малък експерт по английски език се притеснява да се включи в разговора, ако темата се отдалечи от зоната му на комфорт и включва непознати думи.

Тук идва на помощ нашата програма за напреднали

Учениците, които посещават този курс, следват една и съща програма за спорт и свободно време, но учат английски в отделни групи.

В часовете, се прилага ингериран интерактивен подход на обучание, за да се задържи вниманието на курсистите, като постепенно учителите разширяват темите и извеждат курсистите извън тяхната зона на комфорт. По този начин разширяват техния активен речник и използването на езика не само за познати теми.

Целта на този етап на преподаване на младите курсисти в лагера Зенира е провокиране на тяхното любопитство и развиване на чувствителност към езиковото разнообразие. Нашият иновативен подход ще стимулира желанието на курсистите да разширяват своя запас от думи и езикови структури. Събуждането на това желание, сами да обогатяват използването на език, е ключово за тях,за да могат да продължат да подобряват владеенето на езика, дори когато един ден спрат да посещават курсове за чуждоезиково обучение.

И така, когато един ден вашето пораснало дете започне да учи английски език в гимназия или университет, или да започне работа, изискваща използването на специфичен английски, пасивните езикови умения ще спомогнат за бързото интегриране в новата езикова среда.

Да научим децата да се „самообучават“ по отношение на езикови умения е важно, за да може по-късно през живота им, когато сферите на интереси им се разширят, езиковите умения да се надграждат плавно и те без усилие да може да навлизат в нови теми.

*Допълнително индивидуално обучение по английски

Ако вашето дете трябва да повиши знанията си до конкретно езиково ниво или има нужда от по-интензивна подготовка, срещу доплащане можем да ви предложим индивидуално обучение. Заниманията се провеждат два пъти седмично и може да застъпят част от свободното време.

Дневен лагер

за деца, отседнали със семейството си

Ако живеете или почивате в района или сте настанени в хотел около лагера, имате идеалната възможност да добавите към лятната почивка на Вашето дете 1 или 2 седмици летен курс с английски език и забавления.

Ако детето ви не е свикнало да се отделя или да пътува само, може да ви предложим да бъдете настанени заедно в хотел в непосредствена близост и детето да посещава дневния курс.

Той се предлага от понеделник до петък, като включва една целодневна екскурзия. Неделята е оставена за семейството, но ако детето Ви желае може да се присъедини към новите си приятели и за неделята.

Децата, които са отседнали със своите родители,  идват в езиковия център всяка сутрин в 8.00 ч. и се включват към своята група за уроци или дейности според дневната програма. Дневните курсисти ще бъдат цял ден в лагера до настъпване времето за вечеря. В дните, когато са организираме дискотека, парти на плажа или театрално представление, дневните ученици имат включена вечеря и е добре да останат в лагера до 22 ч.

Транспорт от/до лагера

За ваше улеснение, срещу доплащане, можем да организираме транспорт сутрин и вечер от вашия хотел до лагера.

Нашият екип от британски преподаватели, аниматори и ментори

Нашите учители са The Best

Ученето в Zenira British Camp е забавно

Заниманията събуждат любопитство

Децата общуват на английски с учителите и така се учат

Ето какво казват децата

Калоян
Смолян
Read More
Че е прекрасно-прекрасно е! Искам да благодаря с цялото си преизпълнено с щастие сърце на Зенира Кемп, които положиха толкова усилия и търпение за да се учим, забавляваме и въобще да правим всичко с усмивка до ушите и винаги нащрек за да се изкикотим на поредната весела случка. Отиваш с една нагласа- хм, ще бъде обикновен лагер, само че ще учим английски, но си тръгваш със съвсем друга мисъл, както и с много нови, истински приятели, прекрасни преживявания и едно чудесно ниво на владеене на английски език! Но както и да е, че е прекрасно-прекрасно е, но не разбрах от къде изкопахте тези идеи, това търпение, тази отговорност и тази организация с толкова деца!?
М. З.
М. З.
Бургас
Read More
Когато тръгвах за лагера ми казаха, че ще учим английски всеки ден и аз си помислих, че ще е ужасно скучно. Но когато дойдох тук - ученето беше COOL /яко/ и FUN /забавно/ учителите са THE BEST /най-добрите/ !
Никола П.
Никола П.
София
Read More
Преди да дойда на лагера си мислех: Ужас! Няма да имам приятели! Защо си го причинявам?! Но сега имам много приятели. В Zenira Camp станах по-уверен!
Иван Иванов
Иван Иванов
Швейцария
Read More
Много съм доволен от лагера, учителите, децата и цялата обстановка страшно ми допадна. Намерих много нови приятели, с които продължавам да поддържа връзка и до днес. Хареса ми индивидуалният подход при обучението, начинът на преподаване, нестандартните въпроси и начин на мислене. Догодина идвам пак и по възможност ще взема и индивидуални уроци. Още разказвам случки от лагера.
Previous
Next

Ние учим с удоволствие

Аз знам!

е отговорът на всяко дете, щом му зададем въпрос

Станах много по-уверен

Аз мога!

e изразът, с който повечето деца описаха резултата от лагера

Тук всеки намира приятели

Friends

е думата, която най-често чуваме от децата в лагера

Какво споделят и родителите, които вече ни се довериха

Невена К.
майка на Симона, София
Read More
Бих искала да изкажа искената си благодарност, за всеотдайните грижи, ентусиазма и положителния заряд с който работите, за да направите децата ни мотивирани, щастливи и спокойни във Вашите ръце. Симона ежедневно ни предава положителната енергия и хармония, която цари във Вашият лагер и макар да Ви познавам задочно вече Ви чувствам близки :)! Като родители на Симона сме изключително щастливи, че тя беше част от Zenira Camp и съм сигурна, че ще останете в сърцето й.
Калина
Калина
майка на София М., София
Read More
Откакто се е прибрала Софи не е спряла да говори за лагера, за това колко е било прекрасно, как всички преподаватели са страхотни и колко и липсва вече Zenira Camp. Ако имаше как - щеше със сигурност да остане още. Толкова въодушевена и ентусиазирана и същевременно тъжна... Сподели, че е плакала на раздяла така, както когато се разделяше с класа си (след 7 клас всеки поема в различни гимназии)! Показа ми на снимките всеки преподавател и staff member и каза, че много иска да ме запознае с всеки един от тях.
Емилия
Емилия
майка на Ива, Благоевград
Read More
Благодаря за невероятната ваканция. Ива намери нови приятелства. Върна се заредена с положителни емоции и сякаш по пораснала.
Previous
Next

Научи още за лагера